Sådan vælger du det rigtige badetøj til din baby

Baby ved stranden
Sådan vælger du det rigtige badetøj til din baby
Henrik Andersen
-
10/03/2023
-

Det er vigtigt, at du vælger det rigtige badetøj til din baby. Mange tror, at badetøjet udelukkende har en visuel funktion, men faktisk tjener det en række andre formål. Der findes et stort udvalg af badetøj til børn og babyer, og derfor er det vigtigt, at du vælger det rigtige – og det får du en række gode råd til her.

Vælg badetøj, der forhindrer lækage

Der findes oceaner af babytøj på tilbud, og det samme gør sig gældende for badetøj til baby. Når du skal vælge badetøj til dit barn, som stadig bruger ble, så er det vigtigste, at det forhindrer lækager fra bleen. Det er belejligt for både børn og voksne, og hvis der sker en lækage på et offentligt sted, så skal stedet typisk lukke ned.

Du har garanteret ikke lyst til, at dit barns badetøj er årsagen til, at den lokale svømmehal skal være lukket i et par timer, fordi vandet skal renses. Badetøjet skal derfor først og fremmest forhindre lækage, så du i stedet kan koncentrere dig om at lege med dit barn. Det giver dig en ro, som dit barn helt sikkert vil kunne mærke.

Materialet skal være elastisk

Herudover er det vigtigt, at badetøjet er både elastisk og komfortabel. Det skal derfor være fremstillet i blødt tekstil, som kan strække sig. Elasticitet sikrer en god pasform, så der hverken er noget, der strammer eller gnaver i huden. Det er vigtigt, uanset om du har dit barn med i badeland, svømmehal eller badebassin.

Du kan vælge mellem flere forskellige materialer, og det er også værd at være opmærksom på, hvor hurtigt materialet tørrer. Badetøj af bomuld er eksempelvis ikke nogen fornuftig løsning, selvom det kan føles rart – det bliver nemlig tungt, når det er vådt, og samtidig tørrer det ikke særligt hurtigt.

Badetøjet bør have UV-beskyttelse

Det er vigtigt, at badetøjet har UV-beskyttelse, hvis barnet skal med til stranden. UV-beskyttelsen forhindrer solens skadelige stråler i at trænge igennem badetøjet, og det kan være fremstillet af forskellige materialer – eksempelvis polyester og nylon. UV-beskyttende badetøj har typisk en faktor 50.

Til sammenligning så har almindelige tekstiler udelukkende faktor 10, hvilket ikke er særligt beskyttende mod solens skadelige stråler. Det er derfor en god idé at vælge et decideret UV-beskyttende materiale, så dit barn kan bruge længere tid i solen uden risiko for at blive solskoldet.

Copyright 2024 - Pilanto Aps